Bekkenbodemtherapie

Leer normaal
omgaan met je klachten.

Bekkenbodemtherapie in Driebergen-Rijsenburg

Bekkenbodemproblemen beïnvloeden je dagelijkse welzijn. En toch vinden veel mensen het moeilijk om erover te praten. Om hulp vragen kan dan lastig zijn.

Wees bij ons gewoon open over je klachten en schaam je vooral niet. Bij ons is alles normaal en wij hebben echt alles al een keer gezien. We ervaren het elke keer weer: zodra je ons vertelt over je klachten én merkt hoeveel verschil bekkenfysiotherapie brengt, wens je dat je veel eerder bij was gestart.

Bekkenbodemtherapie is er voor zowel mannen, als vrouwen want beide hebben een bekkenbodem. De bekkenbodem is een spierlaag in het bekken. Deze spierlaag bewaakt de stabiliteit in je bekken en ondersteunt de buikorganen, waaronder de blaas en de darmen. Bij vrouwen zorgt het ook voor de ondersteuning van de baarmoeder. De spieren in heb bekkenbodem zijn ook van belang bij het vrijen.

Wanneer de bekkenbodemspieren te slap zijn of juist te gespannen, kunnen er verschillende klachten ontstaan. Bekkenfysiotherapie richt zich op deze klachten. In de praktijk bespreken we samen jouw problemen en bepalen we hoe we ze aanpakken. Het is belangrijk om te achterhalen waar jouw klachten door komen. Een bevalling, een operatie, stress, een val of een slechte houding, het zijn allemaal mogelijke triggers voor bekkenbodem problemen. Tijdens de bekkenbodemtherapie leer je om je bekkenbodemspieren op een andere manier te gebruiken. Je leert weer normaal functioneren zonder klachten of je leert beter omgaan met je klachten.

Ons tarief

Heb je geen aanvullende verzekering of is je vergoeding vanuit je zorgverzekering opgebruikt, dan gelden de volgende tarieven.

Intake en
onderzoek

€ 89,50 (60 min.)

Behandeling
bekkenbodemtherapie

€ 52,00 (30 min.)

Bekkenbodemtherapie: wat zijn de behandelopties voor jou?

Jouw behandelplan is volledig op jou afgestemd. Want elke klacht én elke persoon is weer anders. Daarom werken bij de therapie met verschillende soorten technieken en apparatuur.

Dryneedling

Met een dunne naald prikken we je spieren aan. Daardoor ontspannen ze en ervaar je minder pijn.

Biofeedback

Electromyografie (EMG)
De activiteit van je bekkenbodemspieren wordt gemeten en je wordt je bewust van het aanspannen en ontspannen van de spieren.

Elektrostimulatie

Met elektrische prikkels worden de spieren in je bekken gestimuleerd.

Voor Bio- en Elektrostimulatie gebruiken we een zeer geavanceerd apparaat, de MAPLe. Dit meet zeer nauwkeurig hoe jouw bekkenbodemspieren werken en bewegen. Het apparaat helpt bij het stellen van een exacte diagnose en een effectieve behandeling van de bekkenbodemklachten.