Over BFT Heuvelrug

Zet vandaag
de eerste stap.

Over bekkenbodemtherapie bij BFT Heuvelrug

Bekkenklachten hebben een enorme invloed op je leven.

En precies daarom hebben wij voor dit specialisme gekozen. Want wij zagen in de praktijk dat bekkenproblemen niet altijd goed begrepen worden, dat er zeker te weinig over gesproken wordt, en dat het soms lijkt alsof er geen oplossing is. Maar die is er wél. Bekkenfysiotherapie leert je je klacht begrijpen en beter onder controle te krijgen. Je traint spieren en leert hoe je die kunt blijven trainen om je klacht te verkleinen of verhelpen. Je ontdekt eventuele extra behandelopties. En je leert hoe je met je pijn en klachten om kunt gaan. Met als resultaat dat je beter functioneert en je klachten je leven minder gaan beheersen. Uiteraard begeleiden we je tijdens het hele proces.

Bekkenbodemtherapie is niet zo spannend als je denkt

Problemen met plassen of met je ontlasting, voortdurende pijn of geen plezier meer beleven aan seks. Dat heeft allemaal veel invloed op je welzijn en je geluk. Het is niet altijd makkelijk om erover te praten, want de klachten voelen vaak als intiem. De stap naar bekkenbodemtherapie valt dan niet mee.

De stap naar bekkenfysiotherapie kan spannend zijn omdat het zo persoonlijk is. Dat snappen wij heel goed. Daarom nemen we alle tijd voor je. We doen een uitgebreide intake, zodat je ons kunt vertellen over je klachten. Bij bekkenbodemtherapie is een inwendig onderzoek erg nuttig, maar dit doen we alleen als jij dat wilt. Alles gaat in jouw tempo en op een manier die bij jou past.

Ons doel? Jou op een ontspannen en open manier helpen met je klachten en je laten ontdekken dat jouw klachten je leven niet moeten beheersen. We horen steeds weer van onze patiënten dat de behandeling ontzettend meevalt en dat ze wilden dat ze de stap eerder hadden gezet. Dus neem vandaag nog die stap naar een fijner leven.

BFT Heuvelrug - over Margriet Wezenberg

Margriet van Wezenberg

Ik ben bekkenfysiotherapeut sinds 2009. Het mooie aan mijn werk vind ik dat ik niet alleen lichamelijke klachten behandel, maar ook bezig ben met de emotionele en sociale gevolgen die ze kunnen hebben. Mijn doel? Jouw klachten in kaart brengen, jou inzicht geven in je klachten en in je lichaam, en zorgen dat je klachten verbeteren of zelfs helemaal verdwijnen.

Klachten in het bekkengebied kunnen heel complex zijn. En dat is juist wat ik zo uitdagend vind aan bekkenbodemtherapie. Ik hou ervan om samen met jou de puzzel van je klacht op te lossen. En hierin mag jij gewoon open zijn over wat je voelt en ervaart. Zo zorgen we er samen voor dat jij weer normaal kunt functioneren.

In mijn vrije tijd ben ik graag bij mijn gezin. En ik hou ervan om buiten te zijn, te bewegen en eropuit te gaan.

Lot Hulsing

Al 15 jaar ben ik met veel plezier fysiotherapeut, waarvan ruim 10 jaar gespecialiseerd in bekken-, bekkenbodem en rugklachten. Ik behandel veel zwangere vrouwen en vrouwen die na hun bevalling klachten houden. Maar ik zie ook veel patiënten met (spier)spanning gerelateerde (lage) rugklachten, nekklachten of problemen in het kleine bekken.

Na 12 jaar ervaring in Het FysioHuis in Driebergen en het opzetten van de bekkenfysiotherapie daar, vond ik het tijd voor een eigen gespecialiseerde praktijk op de Heuvelrug. Samen met collega Margriet verzorg ik bij BFT Heuvelrug specialistische en patiëntgerichte (bekken)fysiotherapie.

Ik werk graag samen met jou aan het oplossen van je klachten. Door een uitgebreide intake aan het begin van het behandeltraject en een goede diagnose wordt duidelijk waar de problemen liggen en kunnen we werken aan de oplossing of verlichting.

Ik ben getrouwd, moeder van twee leuke puberzonen en in mijn vrije tijd ben ik te vinden op de tennisbaan of loop ik graag met mijn hond in het bos.

BFT Heuvelrug - over Lot Hulsing

BFT Heuvelrug werkt samen met andere praktijken

Wij willen altijd het beste voor jou. Dus als we merken dat een andere behandeling beter bij je past of juist een goede aanvulling kan zijn op onze behandeling, dan laten we je dat altijd weten. We werken samen met osteopaten, haptonomen, proctologen, manueel therapeuten en chiropractors. Wanneer je bij ons én bij een ander in behandeling bent, zorgen we – uiteraard alleen met jouw toestemming – voor onderling overleg, zodat jij een zo goed mogelijk resultaat boekt.